Een elegante, frisse, ronde wijn met een appelachtige smaak. Hij heeft een laag zuurgehalte.
Een druivensoort die weinig ziektegevoelig is en heeft, om een mooi karakter te kunnen ontwikkelen, een goede rijping nodig. De druif geeft vrij neutrale wijnen en zowel in de smaak als de geur komen appels en wit fruit naar voren. Vanwege dit karakter is de wijn goed toegankelijk en makkelijk te combineren.
Pinot Gris
Een subtiele, fijne, kruidige wijn, vol van smaak met een aroma van zacht wit fruit en een laag zuurgehalte.
Heeft veel weerstand en geeft roodgrijze druiven. De schil van deze druif kan variëren van vrijwel zwart tot wit en van bleek blauw tot roze. De kleur van de wijn kan ook een tint van roze hebben.
Riesling
Bekend om zijn fruitig bouquet en gewaardeerd vanwege zijn droge, krachtige karakter en een stevig vol bouquet.
Staat naast de Chardonnay druif bekend als een van de beste witte druivenrassen. Wordt veel verbouwd langs de Rijn en Moezel. Deze beroemde, laat rijpe druivensoort voor witte wijn, krijgt niet altijd het begrip en de waardering die hij verdient. Wijn gemaakt van Riesling is licht in alcohol, heeft verfrissend veel fruit en heeft het bijzondere vermogen om het karakter van het gebied en de "terroir" door te geven. In de jonge wijnen proeven en ruiken we citrus, bloemen en staalachtige, droge tonen. In de edele zoete wijnen vooral honing, bloemen en veel meer, maar altijd blijft er een prettig en verfrissend zuurtje te onderscheiden.
Bacchus
Zachte, bloemrijke wijn met exotisch fruit en lichte muscaatsmaak.
De bacchus druif is vernoemd naar de Romeinse God van de wijn. De druif is ontstaan uit de samenvoeging van de druivensoorten Riesling/Silvaner en Müller-Thurgau. De wijnen van deze druif hebben voldoende body met een fruitig en bloemig karakter.
Rode wijn
Dornfelder
Een frisse, mondvullende, fruitige wijn met een dieprode kleur. Zowel in geur als smaak aroma's van rood fruit.
Het is een stok die een grote opbrengst kan geven aan grote, zware trossen met grote bessen. Zo groot, dat ze als tafeldruif ook zeker niet misstaan.
Zweigelt
Dieprood fruitachtig van karakter met kers- en rodebessen. Zacht kruidig, goede rondeur met elegante tannines en een lichte eikentoets.
Een druivenras voor rode wijn ontwikkeld in 1922, op het Federale Instituut voor Wijnbouw en fruitteelt in Klosterneuburg, Oostenrijk, door Fritz Zweigelt (die later de directeur van dit instituut werd). Het was een kruising van Blaufränkisch en St. Laurent. Het is nu de meest geteelde rode druivenras in Oostenrijk, maar ook aanwezig in Canada's wijngaarden. Omwille van zijn fruitige kenmerken, is deze druif te vergelijken met de wijnen van de Gamay druif, net als rode wijnen uit de Beaujolais. Als de wijn een vol body heeft, kan deze lang bewaard worden, hoewel de meeste Zweigelt jong gedronken wordt.
Rood (mengeling van Regent, Dornfelder, Zweigelt)
Kruidig, zacht aroma van rode bessen, kersen en cassis. Consistent met goede tannine en een lichte eikentoets.
Dit is een vrij recent druivenras uit Duitsland en volgens kenners een zeer goed ras voor de toekomst. De Regent druif wordt ook in Nederland aangeplant en heeft kleine druiven. De wijnen zijn over het algemeen diep rood, vol van smaak met voldoende tannine. Rijping op hout doet hem goed. Ook worden er stevige rosés gemaakt van deze druif.